top of page
Pişerek olgunlaşan ''Yöresel Lezzetlerimiz''

Pişerek olgunlaşan ''Yöresel Lezzetlerimiz''

WhatsApp Image 2025-05-22 at 15.00.17 (3).jpeg

YÖRESEL LEZZETLERİN
ÖZELLİKLERİ VE FAYDALARI

Hamurun Hazırlanması

Un, su, süt, maya ve tuz ile yoğrulan hamur, yumuşak ve ele yapışmayan kıvamda hazırlanır, üzeri örtülerek mayalanmaya bırakılır.

WhatsApp Image 2025-05-22 at 15.00.14.jpeg

Hamurun Bezelenmesi

Mayalanan hamur, bezelere ayrılır ve unlanmış zeminde dinlenmeye alınır.

WhatsApp Image 2025-05-22 at 15.00.14 (2).jpeg

İç Harcın Yerleştirilmesi

Açılan hamurun ortasına kavrulmuş iç konur, hamur bohça gibi kapatılır, tekrar hafifçe bastırılarak yayvan şekil verilir.
 

WhatsApp Image 2025-05-22 at 15.00.16 (2).jpeg

Üzerinin Hazırlığı ve Pişirme

Üzerine yumurta sarısı sürülür, isteğe göre susam veya çörek otu serpilir ve önceden ısıtılmış 180-200°C fırında kızarana kadar pişirilir.

WhatsApp Image 2025-05-22 at 15.00.17 (1).jpeg

İç Harcın Hazırlığı (Un Kavurma)

Tereyağında un kısık ateşte sürekli karıştırılarak altın rengini alana dek kavrulur; isteğe bağlı olarak az tuz ya da şeker eklenir.

WhatsApp Image 2025-05-22 at 15.00.15 (1).jpeg

Hamurun Açılması

Bezeler merdane ile tabak büyüklüğünde açılır, her kata tereyağı sürülerek üst üste konur, kat kat hamur açılır.

WhatsApp Image 2025-05-22 at 15.00.15 (2).jpeg

Tepsiye Dizme ve Dinlendirme

Hazırlanan içli keteler yağlanmış tepsiye alınır, üzeri örtülerek ikinci kez mayalanmaya bırakılır.

WhatsApp Image 2025-05-22 at 15.00.17.jpeg

Dinlendirme ve Servis

Fırından çıkan keteler kısa süre dinlendirilir; içi dolu, dışı çıtır bu geleneksel lezzet sıcak ya da ılık şekilde servis edilir.

WhatsApp Image 2025-05-22 at 15.00.17 (3).jpeg

YÖRESEL LEZZETLERİMİZ

© 2024 by ERZURUM MATURITY INSTITUTE. Powered and secured by Wix

bottom of page