
Pişerek olgunlaşan ''Yöresel Lezzetlerimiz''
.jpeg)
YÖRESEL LEZZETLERİN
ÖZELLİKLERİ VE FAYDALARI
Hamurun Hazırlanması
Un, su, süt, maya ve tuz ile yoğrulan hamur, yumuşak ve ele yapışmayan kıvamda hazırlanır, üzeri örtülerek mayalanmaya bırakılır.

Hamurun Bezelenmesi
Mayalanan hamur, bezelere ayrılır ve unlanmış zeminde dinlenmeye alınır.
.jpeg)
İç Harcın Yerleştirilmesi
Açılan hamurun ortasına kavrulmuş iç konur, hamur bohça gibi kapatılır, tekrar hafifçe bastırılarak yayvan şekil verilir.
.jpeg)
Üzerinin Hazırlığı ve Pişirme
Üzerine yumurta sarısı sürülür, isteğe göre susam veya çörek otu serpilir ve önceden ısıtılmış 180-200°C fırında kızarana kadar pişirilir.
.jpeg)
İç Harcın Hazırlığı (Un Kavurma)
Tereyağında un kısık ateşte sürekli karıştırılarak altın rengini alana dek kavrulur; isteğe bağlı olarak az tuz ya da şeker eklenir.
.jpeg)
Hamurun Açılması
Bezeler merdane ile tabak büyüklüğünde açılır, her kata tereyağı sürülerek üst üste konur, kat kat hamur açılır.
.jpeg)
Tepsiye Dizme ve Dinlendirme
Hazırlanan içli keteler yağlanmış tepsiye alınır, üzeri örtülerek ikinci kez mayalanmaya bırakılır.

Dinlendirme ve Servis
Fırından çıkan keteler kısa süre dinlendirilir; içi dolu, dışı çıtır bu geleneksel lezzet sıcak ya da ılık şekilde servis edilir.
.jpeg)