top of page
Pişerek olgunlaşan ''Yöresel Lezzetlerimiz''

Pişerek olgunlaşan ''Yöresel Lezzetlerimiz''

WhatsApp Image 2025-05-22 at 15.00.17 (3).jpeg

YÖRESEL LEZZETLERİN
ÖZELLİKLERİ VE FAYDALARI

Hamurun Hazırlanması

Un, su, süt, maya ve tuz ile yoğrulan hamur, yumuşak ve ele yapışmayan kıvamda hazırlanır, üzeri örtülerek mayalanmaya bırakılır.

WhatsApp Image 2025-05-22 at 15.00.14.jpeg

Hamurun Bezelenmesi

Mayalanan hamur, bezelere ayrılır ve unlanmış zeminde dinlenmeye alınır.

WhatsApp Image 2025-05-22 at 15.00.14 (2).jpeg

İç Harcın Yerleştirilmesi

Açılan hamurun ortasına kavrulmuş iç konur, hamur bohça gibi kapatılır, tekrar hafifçe bastırılarak yayvan şekil verilir.
 

WhatsApp Image 2025-05-22 at 15.00.16 (2).jpeg

Üzerinin Hazırlığı ve Pişirme

Üzerine yumurta sarısı sürülür, isteğe göre susam veya çörek otu serpilir ve önceden ısıtılmış 180-200°C fırında kızarana kadar pişirilir.

WhatsApp Image 2025-05-22 at 15.00.17 (1).jpeg

İç Harcın Hazırlığı (Un Kavurma)

Tereyağında un kısık ateşte sürekli karıştırılarak altın rengini alana dek kavrulur; isteğe bağlı olarak az tuz ya da şeker eklenir.

WhatsApp Image 2025-05-22 at 15.00.15 (1).jpeg

Hamurun Açılması

Bezeler merdane ile tabak büyüklüğünde açılır, her kata tereyağı sürülerek üst üste konur, kat kat hamur açılır.

WhatsApp Image 2025-05-22 at 15.00.15 (2).jpeg

Tepsiye Dizme ve Dinlendirme

Hazırlanan içli keteler yağlanmış tepsiye alınır, üzeri örtülerek ikinci kez mayalanmaya bırakılır.

WhatsApp Image 2025-05-22 at 15.00.17.jpeg

Dinlendirme ve Servis

Fırından çıkan keteler kısa süre dinlendirilir; içi dolu, dışı çıtır bu geleneksel lezzet sıcak ya da ılık şekilde servis edilir.

WhatsApp Image 2025-05-22 at 15.00.17 (3).jpeg

YÖRESEL LEZZETLERİMİZ

Şu an gösterilecek ürünümüz yok.

Şu an gösterilecek ürünümüz yok.

Şu an gösterilecek ürünümüz yok.

Şu an gösterilecek ürünümüz yok.

Şu an gösterilecek ürünümüz yok.

Şu an gösterilecek ürünümüz yok.

© 2025 by ERZURUM OLGUNLAŞMA ENSTİTÜSÜ. 

bottom of page